Cybersecurity en informatie beveiliging

Cybersecurity en beveiliging van informatie zijn niet meer weg te denken in het digitale (bedrijfs)leven. Vaak wordt gedacht dat alleen grote bedrijven een beveiligingsrisico lopen. Dit is echter niet (meer) het geval. De meeste grote bedrijven hebben hun beveiliging inmiddels op orde waardoor zij een lastig doelwit geworden zijn. Bij consumenten is weinig te halen in verhouding tot de moeite die het kost om een uitgebreide aanval uit te voeren. Voor consumenten is het uiteraard wel belangrijk om hun basis-beveiliging op orde te hebben. MKB-bedrijven hebben hun cybersecurity vaak minder goed op orde terwijl er wel wat te halen is. Denk bijvoorbeeld aan afpersing door het blokkeren van het systeem of data tot losgeld betaald wordt of het hacken en omleiden van betalingen. MKB-bedrijven vormen daarom een interessante groep voor cybercriminelen.

Bewustwording

Binnen een organisatie hebben alle medewerkers een rol als het gaat om cybersecurity. Iedereen die toegang heeft tot het systeem kan (per ongeluk) een hacker toegang geven tot het systeem. Cybersecurity begint daarom met bewustwording. Er zijn veel soorten hack aanvallen die worden toegepast. De meest voorkomende hack aanval is phishing. Phishing vind plaats door een medewerker via e-mail of telefoon te benaderen. De medewerker wordt vervolgens verzocht een besmette site te openen of op een link te klikken waarna kwaadaardige software geïnstalleerd wordt op de computer. Soms wordt zelfs eenvoudigweg gevraagd geld over te maken zogenaamd uit naam van de baas. De zogenaamde CEO-fraude. Om phishing geen kans te geven is het belangrijk om medewerkers te leren hoe zo’n phishing-mail of phishing-telefoontje herkend kan worden en hoe hier mee om te gaan. Wilt u weten of uw medewerkers phishing herkennen? Of uw medewerkers leren hoe hier mee om te gaan? Hiervoor bieden wij onze phishing-test en training.

Een andere hack aanval is de fysieke benadering. Hierbij verkrijgt de hacker toegang door inloggegevens te achterhalen die de medewerker laat ‘slingeren’. Denk aan een wachtwoord op een post-t op de rand van een beeldscherm of een briefje met wachtwoorden op een bureau. Het is een kleine moeite om deze mee te nemen of een foto te maken. Laat daarom geen wachtwoorden op het bureau liggen. Een kwaadwillende kan dit wachtwoord gebruiken om toegang te krijgen tot het systeem en gevoelige data.

Bestrijden van cybercrime

Wij helpen u graag met het in kaart brengen van de huidige cybercrime risico's binnen uw bedrijf. Wij kunnen hier ook een passende oplossing voor bieden. Hierbij maken wij gebruik van diverse interne en externe scans/tests. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Profcom IT

De Zompe 41
4353RT Serooskerke

info@profcom-it.nl
Tel: 0118-572249
Fax: 0118-570328
KVK: 22045789
BTW nr: NL808774335B01